Skip to content

Remote recruitment - hva er det egentlig?

Ekstern rekruttering, eller som vi gjerne sier: «remote recruitment» er rekruttering uten fysiske interaksjoner med kandidater. Hele rekrutteringsprosessen, fra annonsering, intervjuer og testing forgår ved hjelp av digitale verktøy.

Da Covid19 kom, ble det en selvfølge for alle rekrutteringsbyrå å drive med remote recruitment. Selv begynte jeg med dette lenge før Covid19 kom. Jeg hadde gleden av å jobbe med selskaper som hadde behov for å tiltrekke kompetanse fra utlandet til Norge (kompetansen fantes gjerne ikke her, den var enten i Silicon Valley eller i Odense). I starten syntes jeg det var litt ubehagelig å være i teams-møter, enten med bedriftene selv eller med kandidatene. Jeg syntes det var ubehagelig å ikke kunne møte noen «live», jeg var usikker på om jeg klarte å selge inn budskapet godt nok online. Men etter hvert ble jeg mer og mer tiltrukket av denne måten å jobbe på. Det viser seg at jeg er blitt mye mer effektiv, jeg er blitt god til å holde intervjuer og salgs-møter online, jeg snakker med flere kandidater fra ulike lokasjoner i Norge og resten av verden oftere enn før, og jeg kan jobbe fra hvor jeg vil enten fra Norge eller utlandet.

Hva synes så kandidatene om dette? Vi får kun positive tilbakemeldinger. Det er så gøy. Kandidatene selv synes det er helt topp. Vi som rekrutterer er mye mer tilgjengelig for kandidatene, og de slipper å møte opp fysisk enten i arbeidstiden, etter arbeidstid eller i helgen for å treffe oss. Samtidig som vi er mer tilgjengelig, så reduserer vi reisebudsjettet, det blir billigere for bedriftene, og vi kan dra det så langt som å si at det er mer miljøvennlig også.

Hva med resultatet da? Det jeg kan si - det er at det fungerer. Vi har bedrifter som skryter av kandidatene de har ansatt, kandidater som sender oss takknemlige meldinger for at de hadde en flott opplevelse gjennom prosessen, og bedrifter som velger å bruke oss igjen og igjen og igjen. For en glede!

Så for å oppsummere. Remote recruitment lar oss kaste et bredere nett for å få tak i gode kandidater. I tillegg sparer vi både tid og reduserer kostnadene. Gode programvarer sikrer at rekrutteringsprosessen fungerer optimalt, ivaretar lovverket (GDPR) og kvalitetssikrer prosessen fra start til slutt.

Jeg er en remote recruiter - og den tittelen bærer jeg med stolthet.